fredag 20 juli 2012

Rädda Torpet


Vackert orginal kök med vacker platsbyggt pärlspontskåp och vedspis.

stort lantligt skafferiskåp

Vacker orginal pannel, bröstlist och foder.

Vacker kakelugn i matrummet med orginaltapet och det vackra grånade trägolvet.

Öppenspis i stora salen

vackra höga golvsocklar och orginal linoliummatta

Pärlspontklädda väggar, orginal el

Hallen med sin breda orginal pärlspont i tak å på väggar. vackra dörrar med kammarlås, vackra dova kulörer i linoljefärg, så vackert

Kolla in den otoligt vackra gröna färgen,

Vackrare än gamla fönster och dess ljusinsläpp är inte mycket som slår det. charmen med innan fönster och fönstervadd och fönster remsor  det är en lyx att få ha äkta gamla fönster i ett hus
I går var vi å tittade på ett otroligt vackert torp från 1870 helt i orginal, aldrig renoverat, så många vackra detaljer, och så orört. men även mycket arbete, men drömmarna å tankarna började arbete om hur jag skulle vilja renovera det och inreda det och kom fram till hur mycker jag än gillade torpet så låg det inte rätt till, det låg nära en mindre by väg och lite väl mycket arbete för att ha det som ett sommartorp, men vem vet hur mina tankar tänker, men titta på bilderna och njut om och om igen för det är inte ofta man ser ett torp från 1870 helt i orginal, och på tal om att njuta så har vi tårtbuffe i mrg lördag här på gården så i dag har jag bakat å bakat det blev, jordgubbstårtor, chokladtårta,morottskaka, chokladkaka, hallonpaj,apelsin sockerkaka, hallon och vaniljmuffins och pecan tårta. puh säger ja men nu är det bara å ätta kära ni, så varmt välkommen i mrg och ät för 65 kr. nu blir det nya nr av gård och torp och bara njuta en stund med en skål fruksallad.

1 kommentar:

  1. Det var fint men knappast orginal från 1870 för då fanns ej pärlspont. Jag bor själv i sånt gammalt hus och här är ingen pärlspont, det kom vid sekelskiftet.
    Sen undrar jag vad du menar med "matrummet". Ett sådant fanns inte förr, menar du "kammarn" dvs rummet innanför köket där man ska sova som vissa folk tar ned väggen mot för att få större kök? Köksinredningen är nog från 1910 som resten av pärlsponten.

    SvaraRadera